четвъртък, 27 юни 2013 г.



МАЩАБИТЕ НА ЧУДОВИЩНАТА ИЗБОРНА МАНИПУЛАЦИЯ
Месец и половина след парламентарните избори прокуратурата се произнесе за броя на допълнително отпечатаните изборни бюлетини и годността им. Посочените числа говорят убедително за сериозните намерения вотът да бъде манипулиран и в Народното събрание да бъде установено потресаващо мнозинство на ГЕРБ, което да им позволи да овладеят всички властови лостове. За какво става дума?
Официалният общ брой на гласоподавателите в България към момента на изборите е 6 956 890. По закон отпечатаните изборни бюлетини могат да бъдат с до 10% повече. Служебното правителство на Марин Райков, обаче, поръчва и сключва договор за отпечатването на 8 434 000 бюлетини, т.е. със 781 421 броя или 7% повече от допустимото. Като добавим към тях допълнително отпечатаните 351 075 годни за използване бюлетини се получава 1 132 496 общ брой бюлетини в незаконен оборот по време на изборите на 12 май. Това e малко над 16% от общия брой на гласоподавателите, което при реализираната 50% избирателна активност представлява над 32% от подадените гласове. Прибавяме около 700 000 реално гласували за ГЕРБ /около 18% и стигаме до 50%, които им осигуряват квалифицирано мнозинство от 161 депутати, позволяващо промени в Конституцията. Сериозен бонус към тези числа са около 10% от общия брой на гласоподавателите фантоми в избирателните списъци, които работят в полза на управлявалите до момента на изборите.
Целта на манипулациите е ясна - овладяване на всички власти и властови лостове - законодателна, изпълнителна и съдебна власт, конституционен съд, местна власт, национална сигурност. Това обяснява яростта, с която се провеждат така наречените "интелигентни" протести на "средната класа" /каквато не съществува/ срещу крехкото демократично избрано правителство на България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Йорданов ден в Калофер